IGTV opladen

Om een IGTV op te laden start je bij de + onderaan.


- Kies je video


- Druk links onder op de twee pijltjes. Dit is belangrijk om het juiste formaat van de video te behouden. Als je video in 16:9 is en dus horizontaal zal je hierdoor het hele formaat behouden. Vergeet je deze stap, dan snijdt Instagram de zijkantjes van je beeld.


- Kies volgende rechts boven.


- Kies voor de lange video opladen


- Onderaan zie je nu een balk waarin alle beelden van de video staan. Hier kan je slepen welke foto jij vooraan de video wilt. Dit beeld komt ook op je feed terecht. Dit heet een tumbnail.


- Kies volgende rechts boven.


Op het volgende scherm zijn er veel bijkomende opties, deze stappen zijn snel overgeslagen, maar ze zijn wel belangrijk om de video exact zo te plaatsen als jij het wilt.


- Voeg een duidelijke en sprekende titel toe en een wervelend tekstje waardoor jouw volgers de video zeker willen zien.


- "Toevoegen aan serie": je kan een serie aanmaken. Waardoor kijkers alle video's in die serie na elkaar te zien krijgen.


- "Voorbeeld plaatsen" : als je deze selecteert, komt er een voorbeeldje op je feed. Duid je dit niet aan dan komt de video enkel in de IGTV tab terecht.


-"Profielomslag bewerken" : hier kan je jouw gekozen tumbnail nog beter plaatsen in het vierkantje dat te zien is op je feed. Dit is snel vergeten en daardoor zie je zo vaak mensen met een half hoofd op de feed bij IGTV.


- "Zichtbaar maken op Facebook": als je Facebook en Instagram gekoppeld zijn, kan je rechtstreeks posten vanuit Instagram op Facebook. Ik raad echter aan om apart te posten via Facebook omdat hij daar anders regelmatig vreemde formaten van maakt.


- Tot slot: klik op plaatsen.


24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven